Honning

Honningen fra mine forskellige bigårde blandes normalt ikke. Dog kan det ske, at en bigård ikke producerer ret meget honning, som jeg så blander med honning fra en anden bigård. I så fald fremgår det naturligvis af beskrivelsen på embalagen. Fx har jeg i 2016 blandet lidt kløverhonning fra min bigård ved Høver i honning fra min bigård i Hasle bakkelandskab.

Smagen af honningen er ikke én smag: Ikke blot afhænger smagen af hvor bigården står, den afhænger bl.a. også af årstid for høsten samt af biernes valgt af nektarkilder. To bifamilier træffer ikke altid ens beslutninger selv om de står ved siden af hinanden.

Al honningen er presset (se her) og siet.

Skal den være smørbar er den også rørt med røreske eller røresnegl for at skaffe en hensigtsmæssig krystalstruktur i honningen.

Jeg bruger naturligvis ikke pesticider i min biavl!

Jeg laver tre typer honning:

Smørbar i glas á 450 g

Flydende i glas og flasker á 225 g, 330 g og 450 g

Urørt, evt. krystaliseret honning i stor emballage (á ca. 14-15 kg) f.eks. til mjødfremstilling eller til brug i madlavning (i gode år med meget honning)

DSC_6464

Flydende honning har jeg udelukkende når der bliver presset og nogle uger frem. På det tidspunkt kan der også høstes hele forseglede tavler ligesom der kan laves glas med et lille stykke tavlehonning fyldt op med flydende honning.

Sensommerens honning kan holde sig flydende længere end forårets flydende honning.

Jeg sælger kun fra døren.